English Version: http://vpython.org/

Vpython il face ușor pentru a crea display-uri 3D și animații de navigație, chiar și pentru cei cu experiență limitată de programare. Deoarece se bazează pe Python, de asemenea, are multe de oferit pentru programatori cu experiență și cercetători.

Pentru o introducere rapidă, consultați aceste videoclipuri YouTube:

Cum sa începeti să utilizați VPython

Nou în Python și / sau VPython? GlowScript VPython este un loc bun pentru a începe:

 • Mergeti pe glowscript.org si creati un cont.
  • Ar trebui sa vezi propozitia „Esti locat ca <numedeutilizator> si programele dumneavoastra sunt aici. „Apasati aici”.
  • Apasati pe „Creati un program”. Numiti-l „cutie”. Sub linie
   Glowscript 2.0 VPython
   Scrieti asta:
   box( )
 • Apoi apăsați pe “Rulati acest program”. Vei vedea o cutie alba pe un fundal negru.
  • Utilizați butonul din dreapta (sau CTRL-trageti butonul din stânga) al mouse-ului pentru a roti camera pentru a vizualiza scena din unghiuri diferite.
  • Pentru a mări și a micșora utilizarea a două butoane sau ALT / OPTION-trageti, mouse-ul sau rotița de derulare. Touch screen: glisati sau rotare cu două degete; ciupiti / extindere pentru a mări.
  • Faceți clic pe VPython Ajutor pentru a vedea ce obiecte grafice sunt disponibile.

Utilizator experimentat Python / VPython? Jupyter VPython utilizează popular mediu de programare profesional IPython / Jupyter:

 • Instalați Continuum Anaconda (sau Enthought Canopy) Distribuția Python. Vă recomandăm să alegeți Anaconda cu 3.x Python, mai ales dacă aveți deja “Classic” VPython / Python 2.7 instalat pe aparatul dumneavoastră (Canopy utilizează Python 2.7). Dacă sunteți un utilizator expert în Python, puteți instala modulele IPython și Jupyter în instalarea Python curentă; vezi jupyter.org.
 • Într-o PowerShell sau Command Prompt (Windows) sau Terminal (Mac / Linux), executați această comandă:
  pip install vpython
 • Vor exista update-uri frecvente la acest modul. Puteți obține cea mai recentă versiune în acest fel:
  pip install vpython –upgrade
 • Crearea unui notebook Jupyter (a se vedea mai jos) și începe programul cu
  from vpython import *
 • sau altă declarație vpython de import. Dacă alegeți un tip de “VPython” pentru notebook-uri, acesta va executa automat aceste declarații necesare înainte de a importa vpython:
  from __future__ import division, print_function
  from math import *
 • Există două moduri de a începe un notebook Jupyter. Într-un terminal, executati “notebook-uri jupyter”. Sau (în funcție de ce sistem de operare utilizați), dublu click pe pictograma “Jupyter Notebook”, care este prezentata ca fiind unul dintre instrumentele Anaconda. În partea dreaptă există un meniu vertical pentru a crea un notebook nou, iar dacă alegeți “VPython”, veți obține importurile descrise mai sus. Aveți posibilitatea să modificați în orice moment notebook-ul prin intermediul meniului Kernel> Modificare Kernel.
 • Clic în prima celulă (care conține declarația vpython de import), apoi faceți clic pe rularea pictogramei, cel care este un triunghi orientat spre dreapta, atingând o linie verticală. În prezent, pentru a re-rula un program de VPython trebuie să faceți clic pe pictograma săgeată circulară pentru a “reporni kernel-ul” și apoi faceți clic pe butonul roșu-evidențiat, apoi faceți clic în prima celulă, apoi faceți clic pe pictograma run. Acesta este destinat să facă acest lucru mult mai simplu, în viitor, prin personalizarea notebook-ul Jupyter.
 • Rotirea și zoomarea camerei este aceeași ca și pentru GlowScript VPython; Vezi deasupra.
 • Consultați GlowScript VPython Helppentru documentare. Singurul obiect GlowScript nu a fost încă pus în aplicare este obiectul de extrudare. Interacțiunile mouse-ului sunt acum complet activate, inclusiv scene.mouse.pick. Interacțiunile de la tastatură nu sunt încă activate până la o înțelegere a relației la intrările de la tastatură fiind prelucrate de notebook Jupyter.
 • Aici este un zip file cu un set de programe demo.
 • Există un Binder package a programelor demo, care vă permite să rulați programele Jupyter VPython chiar și pe computere sau pe dispozitivele mobile care nu au instalat Python. Aici este o Here is an explanation. Deoarece serverele Binder sunt împărțite între un număr mare de oameni, performanța poate varia foarte mult de la o zi la alta și de la o oră.
 • Matt Craig oferă o modalitate alternativă de a instala pe Anaconda. Pentru utilizatorii care nu au pachetul clasic VPython Anaconda instalat: ” conda install -c vpython vpython “. Cei care fac au Classic VPython instalat și doriți să-l păstrați în schimb ar trebui să creeze un nou mediu în care să încercati noul VPython: ” conda create -c vpython -n vpython_jup_env vpython python “. După crearea noului mediu va trebui să-l activați pentru a încerca noul VPython. Pentru a face upgrade la o versiune mai recentă, executați ” conda update -c vpython vpython”.

Cum GlowScript VPython și Jupyter VPython diferă de la Classic VPython

 • Vectorii trebuie să fie reprezentat ca vector(x,y,z)sau vec(x,y,z), nu ca (x,y,z).
 • Numele DISPLAY a fost schimbat în CANVAS (din motive tehnice).
 • Numele gdisplay a fost schimbat în grafic.
 • Obiectele CURVE și POINTS de obiecte au un nou set de metode.

În Ajutorul VPython la glowscript.org este un program de conversie pentru a converti de la clasic la sintaxa GlowScript; Face o treabă imperfectă, dar utilă care se ocupă cu principalele diferențe.

Pentru a descărca Classic VPython:

 • Faceți clic pe opțiunea corespunzătoare Descărcare de pe această pagină și urmați instrucțiunile. Rotirea și apropierea camerei este aceeași ca și pentru GlowScript VPython cu excepția faptului că nici atingerea, nici rotiță de derulare a mouse-ului sunt suportate.
 • Classic VPython va rămâne disponibil, dar nu va fi de acum încolo actualizat.

Mai multe informații despre VPython și evoluțiile viitoare

Descrieri ale opțiunilor disponibile Classic VPython în partea de sus a marginii din stânga:

Altele:

Scrie la bruce.sherwood@gmail.com dacă nu găsiți ceea ce aveți nevoie, sau pentru a ne spune cum utilizați VPython.

Dezvoltarea de VPython a fost sustinuta in parte de catre National Science Foundation

Other Articles that my Interest you: